VAN ANALOOG NAAR VOLLEDIG DIGITAAL.
HOE GAAT BOOT DIGITAAL TE WERK.

Om te laten zien wat wij doen en hoe Boot Digitaal te werk gaat hebben wij een 2e hands sloep aangekocht, deze opgeknapt, gereviseerd én volledig gedigitaliseerd. Hieronder een kleine impressie.

Aankoop sloep
De demosloep van Bootdigitaal is een 6,5m polyester sloep met een 1 cilinder Volvo Penta MD1B aandrijving goed
voor ±10 pk. De sloep staat op een Pega trailer zodat we deze door het hele land kunnen vervoeren.

Revisie motor
De motor heeft een volledige revisie gekregen en de sensoren zijn aangesloten op onze Measuringsbox zodat alle gegevens digitaal binnen komen. Zo kunnen wij het toerental uitlezen, brandstofverbruik, oliedruk, olietemperatuur, koelwatertemperatuur en uitlaattemperatuur controleren op ons digitale dashboard, tablet of telefoon. Ook kan het niveau van de dieseltank worden uitgelezen.

Plaatsen sensoren
Voor de energie voorziening zal een Victron BMV700 gekoppeld worden met een VE direct naar NMEA converter zodat actuele accu gegevens zichtbaar zijn. Ook zullen we een C-zone contact 6 plus gaan installeren om 6 groepen digitaal te schakelen vanaf de kaartplotter.

De 6 groepen zijn:

  • Navigatie verlichting
  • Hoorn
  • Bilgepomp
  • Ankerlicht
  • Kajuitverlichting
  • Reserve

Voor muzikale ondersteuning aan boord monteren we een SonicHub2 radio inclusief 4 Simrad speakers. Deze worden volledig uit het zicht gemonteerd. De SonicHub2 is uitgerust met Bluetooth voor de koppeling met telefoon of tablet. Dit alles zal worden aangesloten op een Simrad Go9 XSE kaartplotter.

ZELF VIA DE APP OP TELEFOON OF TABLET
JE BOOT BEDIENEN. NIETS ANALOOG, MAAR
DIGITAAL OP DE JUISTE KOERS.

Kijk in onze webshop